Hintere Brochkogel (3.628 m), Vorderer Brochkogel (3565 m) i Wildspitze (3774 m) omeđuju usku udolinu Mitterkar, u koju se smjestio istoimeni ledenjak. Dio spomenutog ledenjaka s njegove južnje strane gotovo se istopio. Hintere Brochkogel je treća najviša planina u carstvu ledenjaka u Ötztal Alpama.

S njegovog vrha puca pogled na Wildspitze koja se nalazi na sjeveroistoku, na zapadu se lijepo vide Fluchtkogel, Weißseespitze i Hochvernagtspitze. Na jugoistoku, iznad doline Vent, može se uživati u pogledu na masiv Ramolkamm sa lijepo poredanim vrhovima: Großer Ramolkogel, Hinterer Spiegelkogel i Schalfkogel. U najudaljenijem kutu duge doline Rofental, uzdiže se Weißkugel iznad ledenjaka Hintereisfernera.

Hintere Brochkogel ima oblik ravne piramide koja ima izražene grebene prema sjeveru, jugoistoku i jugozapadu. Do ovog vrha, po stazi „via normale“, penje se od Breslauer Hütte i smatra se kraćom alternativom usponu na Wildspitze. Početna točka za uspon na ovaj vrh je gotovo uvijek mjesto Vent u Ötztal Alpama.