Ludwigshöhe je vrh planine u masivu Monte Rosa s nadmorskom visiniom od 4341 m. Najjužniji  je vrh od četiri tisuće metara u Švicarskim Peninskim Alpama, a nalazi se na graničnom trokutu Valis - dolina Aosta - Pijemont. Od Ludwigshöhea na jugu se odvaja bočni greben koji vodi preko Schwarzhorna do Piramide Vincenta i svojim nastavkom u Weisshornkammu odvaja dolinu Gressoney od Valsesie.

Prvi uspon na ovaj vrh je izveden 25. kolovoza 1822. godine, a napravio ga je austrijski vojni topograf (Militärtopographen) Franz Ludwig von Welden sa drugovima, u svrhu izmjere. Iako je ovaj uspon u početku bio ignoriran, vrh je kasnije dobio ime po njemu. Prema drugim izvorima, Welden je taj vrh nazvao nakon kanoniziranog francuskog kralja Luja IX. koji je umro 25. kolovoza 1270., a ne u svoje ime.

Ludwigshöhe zajedno s Parrotspitzeom, najvišim i najsjevernijim, i Corno Nerom, najjužnijim među trojicom, izgledaju male samo ako se promatraju sa strane Lys ledenjaka. Zapravo, treba primijetiti da ovaj skup od tri vrha poprima posve drugačiji i izrazito rakast izgled kada se gleda s Valsesia strane. Suprotne strane Ludwigshöhe potpuno su različite: nježni, kratki i snježni švicarski, impresivni i visoki talijanski, s pogledom na Alagnu, padajući na ledenjak Piode i Valsesia s visinom od 700 metara i dijelom su tzv. zida Monte Monte.