Parrotspitze (4.432 m) je jedan od najistaknutijih vrhova masiva Monte Rosa. Planina dijeli svoje ime s istoimenim vrhom u Turskoj.

Prvi uspon na ovaj vrh je izveden 16. kolovoza 1863. godine, a izveli su ga Melchior Anderegg, Peter Perren, Reginald S. Macdonald, Florence Crauford Grove, Montagu Woodmass i William Edward Hall.

Parrotspitze je jedan od neovisnih 4.000 metara visokih vrhova u masivu Monte Rosa, s istaknutom visinom od 4432 m. Isticanje planine važna je značajka za određivanje je li ona neovisna. Gledano sa zapada ili istoka, Parrotspitze je u obliku piramide; viđen sa sjevera, izgleda kao grba. Prekriven je starim, zrnatim snijegom, nastalim kada se kristali stapaju u veće čestice poput grumena, kao rezultat topljenja i ponovnog zamrzavanja. Planina ima sasvim drugačiji izgled s juga: čisto lice.

Vrh je imenovao austrijski general i geodet Ludwig Freiherr von Welden u čast njemačkog liječnika i znanstvenika Johanna Jakoba Friedricha Wilhelma Parrota, koji je bio pionir alpinizma.

Još jedan vrh u Turskoj nazvan je istim imenom i najviši je vrh masiva Ararata, za koji se kaže da je masiv na kojoem se Noina Arka zaustavila nakon Potopa, kao što je rečeno u Starom zavjetu. Ovaj vrh u Turskoj visok je 5137 m.