Istočno od udoline, koju čine Gorničko i Mudna dol, prostire se niz slikovitih vrhova i to redom Grleš, Gornik, Nebesa, Crni vrh, Primorski Klek i Jasenovica, koji tvore istočni dio Grobničkih Alpi. Slikovitost ovog najjužnijeg dijela Gorskog Kotara leži u graničnom položaju između mediteranskog i kontinentalnog prostora. Stoga se s južne strane nalaze prostrani pašnjaci, dok se na sjevernoj strani prostire gusti šumski pojas. Najkraći prilaz ovoj skupini vrhova je s Platka.

Primorski Klek (1214 m) je sedmi po visini vrh u Primorsko-Goranskoj Županiji i dio je skupine vrhova u kojima se još nalaze; Crni Vrh, Nebesa, Gornik, Snježnik, Guslica. Postoji više pravaca iz kojih se može doći do Primorskog Kleka. Duži put vodi od Podkilavca prema vrhu Nebesa i zatim na Primorski Klek. Kraći i lakši uspon kreće od Platka i može se izabrati sjeverni ili južni smjer prilaza.

Vrh Primorski Klek je razvidan kameniti greben koji se pruža u smijeru sjeverozapad jugoistok. Dugačak je stotinjak metara. Greben je potpuno gol a sam vrh je obrastao u visoku bukovu šumu.

Pogled sa ovog vrha je neometan i otvoren u svim smjerovima. Lijepo se vidi Grobničko polje, Kvarnerski otoci, Učka, Obruč, Fratar, Crni vrh, Guslica, Jasenovica i u daljini masiv Velebita.