Zugspitze s 2962 m iznad morske razine, je najviši vrh Istočnih Alpa, kao i najviša planina u Njemačkoj. Leži južno od grada Garmisch-Partenkirchena, na austrijsko-njemačkoj granici. Južno od vrha planine nalazi se Zugspitzplatt, visoka krška visoravni s brojnim špiljama. Na rubovima Zugspitzea nalaze se tri glečera, uključujući i dva najveća u Njemačkoj: na sjevernoj strani su Schneeferner s površinom od 30,7 hektara i Höllentalferner s površinom od 24,7 hektara te na južnoj strani Schneeferner koji se prostire na 8,4 hektara.

Zugspitze je prvi put ispenjao Josef Naus, njegov pomoćnik u istraživanju Maier i planinski vodič Johann Georg Tauschl, 27. kolovoza 1820. godine. Danas do vrha vode tri normalne rute: jedna iz doline Höllental na sjeveroistoku; druga iz doline Reintal na jugoistoku a treći sa zapada nad austrijskim Cirqueom (Österreichische Schneekar). Jedna od najpoznatijih grebenskih ruta u Istočnim Alpama vodi duž kutnog Jubilarnog grebena ( Jubiläumsgrat ) do vrha koji povezuje Zugspitze, Hochblassen i Alpspitze, Za planinare postoji obilje smještaja u blizini. Na zapadnom dijelu vrha Zugspitze nalazi se Münchner Haus, a na zapadnim padinama je i koliba Wiener-Neustädter.

Tri žičare voze do vrha Zugspitze i prosječno prevezu 500 000 ljudi na vrh. Zimi devet žičara pokriva skijalište na Zugspitzplattu. Meteorološka stanica radi od 1900. godine. (Izvor: Wikipedija)

Kao planina s najvišom nadmorskom visinom u Njemačkoj, s vrh se pruža nevjerojatan panoramski pogled od 360 ° na okolni alpski krajolik.

Staze do ovog odredišta