Od crkve u naselju Belec treba voziti u smjeru zaselka Juranščina 2,2 km. Na tom mjestu završava asfaltna cesta i izgrađeno je parkiralište za motorizirane planinare. Tu treba parkirati automobil.

Od parkirališta treba nastaviti dobrom makadamskom cestom do planinarske kuće Belecgrad (440 mnm). Tu prestaje makadamska cesta i do ove točke se može doći s osobnim automobilom.

Tu treba skrenuti lijevo na šumsku cestu i slijediti je do Belecgrada (ruševine starog grada koje se isplati pogledati).

Dalje uspon skreće na dobru planinarsku stazu koja preko vrhova Babin zub i Belige vodi do pod sam vrh Ivanščice. Belecgrad, Babin zub i Belige su ujedno i kontrolne točke BPP (Belec Planinarski Put) i imaju planinarske žigove.

Pod vrhom izlazi se na makadamsku cestu koja se treba slijediti s jednom dužom prikratom sve do vrha. Staza je dobro označena i opskrbljena smjerokazima, pa je kretanje po njoj izuzetno jednostavno i lagano za snalaženje. Ukratko Ivanščica je izuzetna planina za ugodne šetnje i planinarenja s blagih južnijih strana od Budinščine, Zlatara i Lobora, te strmih sa sjevera iz Ivanca i Lepoglave.

Danas ujedno jedna od najposjećenijih planinarskih destinacija. Bogata velikim prostranstvima šuma, prekrasnih gorskih livada te potoka.

Posebnost su i lijepi vidici na Hrvatsko zagorje do Medvednice i samoborskog gorja te slovenskih planina, Julijskih, Kamniško-Savinjskih i Austrijskih alpi. Prema sjeveru nas nadahnjuju široki vidici prema Ivancu, Pohorju, Ptuju, Ormožu, Prekmurju, Varaždinu, Čakovcu, Međimurju, Podravini i sve do Balatona u Mađarskoj.

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

02 h 21 min

Visina polazišta:

392 m

Visina odredišta:

1049 m

Minimalna visina:

392 m

Maksimalna visina:

1049 m

Uk. vis. raz. uspona:

812 m

Uk. vis. raz. silaska:

155 m

Ukupna duljina:

6.9 km

Prosječni nagib:

15 %

Utrošak energije:

4986 kJ

Zahtjevnost staze:

Srednje teška

Markacija staze:

Dobra

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila