S magistralne ceste Split-Livno, nakon mjesta Trilj, na oštrom desnom zavoju, kod spomenika treba skrenuti lijevo i voziti do centra mjesta Otok. Na križanju u centru treba skrenuti desno prema smjerokazu za mjesto Korita.

Cesta najprije vodi u mjesto Grab a nakon njega počinje uspon uz tlačni cjevovod HE Orlovac, uskom asfaltiranom cestom. Treba slijediti tu cestu do kraja. Nakon toga nastavlja se makadamskom cestom oko 2 km do mjesta Donja Korita. Na križanju makadamskih puteva obvezno treba skrenuti lijevo. Nakon oštrog zavoja treba skrenuti lijevo u selo i parkirati odmah nakon skretanja na povećem platou.

U mjestu se nalazi planinarska kuća Orlovac u kojoj je moguć smještaj prema dogovoru.

Od parkirališta treba nastaviti cestom prema selu dok se ne dođe na markacije (200-tinjak metara). Markirana staza vodi od PK Orlovac do vrha Konj. Uspon najprije ide oštrije uzbrdo iznad sela, izlazi na makadamsku cestu za Gornja Korita, presjeca je i ulazi u područje niske makije.

Staza je u naravi kozji put koji se lagano uspinje kroz nisku makiju, ponovo siječe makadamsku cestu za Gornja Korita i nastavlja kroz makiju ukoso uzbrdo do izlaska na područje livada nakon kojeg se ulazi u područje visoke bukove šume. Staza dalje vodi kroz bukovu šumu malo oštrije uspinjući se do planinarskog skloništa Milčić Bunarić. Tu je i izvor pitke vodi koji presuši samo u vrijeme velikih suša. Kod skloništa i završava bukova šuma.

Nakon skloništa staza skreće lijevo, ide ukoso po padini, prolazi kroz bukovu šumu i izlazi na travnati greben. Dalje se nastavlja po grebenu polako se uspinjući uzbrdo do izlaska na vršni greben čija najviša točka je Bliznički Brig (1690 m), prolazi ga, gubi nešto na visini jer se spušta na pašnjake, prelazi ih i u oštrijem usponu izbija na vrh Garjata (1773 m).

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

04 h 04 min

Visina polazišta:

695 m

Visina odredišta:

1773 m

Minimalna visina:

694 m

Maksimalna visina:

1773 m

Uk. vis. raz. uspona:

1263 m

Uk. vis. raz. silaska:

227 m

Ukupna duljina:

9 km

Prosječni nagib:

27 %

Utrošak energije:

8592 kJ

Zahtjevnost staze:

Srednje teška

Markacija staze:

Dobra

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila