S magistralne ceste Split-Livno, nakon mjesta Trilj, na oštrom desnom zavoju, kod spomenika treba skrenuti lijevo i voziti do centra mjesta Otok. Na križanju u centru treba skrenuti desno prema smjerokazu za mjesto Korita.

Cesta najprije vodi u mjesto Grab a nakon njega počinje uspon uz tlačni cjevovod HE Orlovac, uskom asfaltiranom cestom. Treba slijediti tu cestu do kraja. Nakon toga nastavlja se makadamskom cestom oko 2 km do mjesta Donja Korita. Na križanju makadamskih putova obvezno treba skrenuti lijevo. Nakon oštrog zavoja treba skrenuti lijevo u selo i parkirati odmah nakon skretanja na povećem platou.

U mjestu se nalazi planinarska kuća Orlovac u kojoj je moguć smještaj prema dogovoru.

Od parkirališta treba nastaviti cestom prema selu dok se ne dođe na markacije (200-tinjak metara). Markirana staza vodi od PK Orlovac do vrha Konj.

Uspon najprije ide oštrije uzbrdo iznad sela, izlazi na makadamsku cestu za Gornja Korita, presjeca je i ulazi u područje niske makije.

Planinarska staza je u naravi kozji put koji se lagano uspinje kroz nisku makiju, ponovo siječe makadamsku cestu za Gornja Korita i nastavlja kroz makiju ukoso uzbrdo do izlaska na područje livada nakon kojeg se ulazi u područje visoke bukove šume. Staza dalje vodi kroz bukovu šumu malo oštrije uspinjući se do planinarskog skloništa Milčić Bunarić. Tu je i izvor pitke vodi koji presuši samo u vrijeme velikih suša. Kod skloništa i završava bukova šuma.

Nakon skloništa staza vodi oštro uzbrdo, izlazi na greben i dalje slijedi grebensku stazu koja dolazi iz smjera Rosnog Dolca. Po grebenu uspon najprije ide kroz klekovinu, zatim izlazi u područje suhe klekovine nakon kojeg izlazi na greben i po njemu do vrha Kamešnica.

Od ovog vrha staza vodi po grebenu, po nepreglednim livadama i zatravljenom kamenjaru do samog vrha. Vidici s grebena su nezaboravni. Lijepo se vidi livanjsko polje, Buško Blato i gotovo cijela Sinjska krajina. Lijepi vidici se pružaju i na okolne vrhove: Cincar, Tušnicu, Vran, Čvrsnicu, Zavelim, Biokovo, Mosor, Svilaju, Kijevski Bat, Sinjal, Troglav i Veliku Duvjakušu.

Cijeli uspon nije zamoran, dobro je označen i jednostavan za snalaženje. Vršni dio ima i zimsku markaciju.

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

05 h 05 min

Visina polazišta:

691 m

Visina odredišta:

1848 m

Minimalna visina:

690 m

Maksimalna visina:

1856 m

Uk. vis. raz. uspona:

1382 m

Uk. vis. raz. silaska:

226 m

Ukupna duljina:

11.2 km

Prosječni nagib:

22 %

Utrošak energije:

10747 kcal

Zahtjevnost staze:

Srednje teška

Markacija staze:

Dobra

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila