S magistralne ceste Split-Livno, nakon mjesta Trilj, na oštrom desnom zavoju, kod spomenika treba skrenuti lijevo i voziti do centra mjesta Otok. Na križanju u centru treba skrenuti desno prema smjerokazu za mjesto Korita.

Cesta najprije vodi u mjesto Grab a nakon njega počinje uspon uz tlačni cjevovod HE Orlovac, uskom asfaltiranom cestom. Treba slijediti tu cestu do kraja. Nakon toga nastavlja se makadamskom cestom oko 2 km do mjesta Donja Korita.

Na križanju makadamskih puteva, neposredno iza jednog oštrog lijevog zavoja, obvezno treba nastaviti ravno jer put lijevo vodi u centar sela Donja Korita. Prije zavoja se nesmje nastaviti ravno kroz kanjon jer je taj put neprohodan za automobile.

Nakon križanja makadamska cesta se oštrije uspinje a dijelovi koji su podložni da postanu vododerine su betonirani. Cesta se održava jer u Gornnjim koritima ima nekoliko obitelji koje se bave stočarstvom i pčelarstvom.

Automobil treba parkirati na kraju sela. U selu neposredno pored puta je nepresušan izvor vode kojeg mještani zovu „Mala korita“ zato što se voda prelijeva iz korita u korito.

Od parkirališta treba se vratiti makadamskom cestom do smjerokaza za uspon na vrh Kamešnica. Od skretanja desno staza vodi kozjim putom kroz makiju ukoso uzbrdo do izlaska na područje livada nakon kojeg se ulazi u područje visoke bukove šume.

Planinarska staza dalje vodi kroz bukovu šumu malo oštrije uspinjući se do planinarskog skloništa Milčić Bunarić. Tu je i izvor pitke vodi koji presuši samo u vrijeme velikih suša. Kod skloništa i završava bukova šuma.

Nakon skloništa staza vodi oštro uzbrdo, izlazi na greben i dalje slijedi grebensku stazu koja dolazi iz smjera Rosnog Dolca.

Po grebenu uspon najprije ide kroz klekovinu, zatim izlazi u područje suhe klekovine nakon kojeg izlazi na greben i po njemu do vrha Kamešnica.

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

03 h 24 min

Visina polazišta:

960 m

Visina odredišta:

1804 m

Minimalna visina:

912 m

Maksimalna visina:

1809 m

Uk. vis. raz. uspona:

941 m

Uk. vis. raz. silaska:

97 m

Ukupna duljina:

6.8 km

Prosječni nagib:

24 %

Utrošak energije:

7206 kcal

Zahtjevnost staze:

Srednje teška

Markacija staze:

Dobra

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila