Regionalnu cestu R419A (Tomislavgrad-Blidinje), treba napustitu u selu Lipa kod groblja, koje se nalazi na izlazu iz spomenutog sela sa lijeve strane, kada se dolazi iz smjera Tomislavgrada. Nakon skretanja treba voziti 6 km dobrim makadamskim putom do poljane Omrčenice. Na Omrčenici se nalaze vikendice i nešto pastirskih koliba. Od skretanja u selub Lipa to je prvo naseljeno mjesto, koje se nalazi na lijepoj širokoj poljani. Sa makadamskog puta uočljiv je smjerokaz te treba skrenuti desno prema kućama i dalje nastaviti putom prema Malom Vranu. Osobni automobil treba parkirati poslije zadnjih kuća u selu. Sa terenskim vozilima, može se voziti još 1 km, makadamskim lošim putom, kroz visoku bukovu šumu, do okretišta kamiona.

Od parkirališta treba krenuti planinarskom stazom, po šumarskom putu, još 300-tinjak metara. Kada se dođe do smjerokaza treba skrenuti lijevo. U nastavku, nakon skretanja, planinarska staza vodi kroz nižu bukovu šumu, izlazi na široki greben, po kojem nastavlja kroz prosječenu klekovinu, sve do vrha Mali Vran.

Za vrijeme cijelog uspona, otvaraju se vidici u prvom dijelu na Duvanjsko polje, planine Ljubušu Tušnicu Kamešnicu i Cincar, a nakon izlaska na vršni greben i na vrh Mali Vran, u svim smjerovima na okolne planine: ostale vrhove Vrana, Čvrsnicu, Prenj, Radušu, Vranicu, Biokovo, Zavelim....

Pridonio: Marino Vidović

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

01 h 34 min

Visina polazišta:

1365 m

Visina odredišta:

1962 m

Minimalna visina:

1364 m

Maksimalna visina:

1962 m

Uk. vis. raz. uspona:

716 m

Uk. vis. raz. silaska:

119 m

Ukupna duljina:

3.2 km

Prosječni nagib:

29 %

Utrošak energije:

3321 kJ

Zahtjevnost staze:

Srednje teška

Markacija staze:

Dobra

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila