Početna točka uspona je u gradu Samoboru na parkiralištu restorana Gabrek. Parkiralište se nalazi preko puta restorana Gabrek.

S parkirališta treba krenuti glavnom prometnicom koja vodi iz Samobora u Smerovišće. Kada se dođe do točke u kojoj se odvaja cesta za Palačnik i Veliki Dol, treba nastaviti glavnom cestom do prvog odvojka s desne strane. Tu treba skrenuti desno u ulicu Gradišće i dosta oštrim usponom po asfaltnoj cesti ići do prvog odvojka lijevo, i tu treba skrenuti lijevo, a staza napušta asfaltnu cestu i nastavlja šumskim putem.

Ovaj dio uspona do Slanog Dola ide mješovito asfaltnom cestom, makadamskim putem i šumskim putem, dobro je markiran i jednostavan je za snalaženje, a prolazi kroz Draganje selo. Uz stazu ima dosta vikendica pa se stiče dojam da gotovo stalno vodi kroz naseljeno mjesto.

Do Slanog Dola može se doći i autobusom koji voz s autobusnog kolodvora Samobor. U mjestu ima trgovina i kafić pa je moguća dodatna opskrba hranom i pićem. Od njega vodi planinarska staza broj 46 do gostinjca Sveti Bernard, koja je u naravi dobro markiran šumski put.

Od gostinjca do vrha Veliki Lovnik vodi planinarska staza a za njeno savladavanje treba 10-tak minuta. S ovog vrha do sela Dragonoš staza najprije ide po biciklističkim markacijama po planinarskom putu, zatim nastavlja šumskim putem, koji je dobro markiran planinarskim markacijama i jednostavan je za snalaženje.

Kada se dođe u ovo selo, staza vodi kroz njega asfaltnim putem a nakon prolaska južne table za oznaku mjesta, skreće desno na makadamski put i dalje vodi po njemu do križanja Katin Krc.

Nakon ovog križanja, staza za kratko nastavlja makadamskim putem, skreće lijevo s njega na planinarki put, po kojem kroz visoku bukovu šumu vodi sve do vrha i razgledne piramide.

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

03 h 38 min

Visina polazišta:

173 m

Visina odredišta:

862 m

Minimalna visina:

172 m

Maksimalna visina:

862 m

Uk. vis. raz. uspona:

1017 m

Uk. vis. raz. silaska:

327 m

Ukupna duljina:

15.8 km

Prosječni nagib:

11 %

Utrošak energije:

7681 kJ

Zahtjevnost staze:

Teža

Markacija staze:

Dobra

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila