Dolazeći iz smjera Samobora, nakon prolaska hotela Samoborski slapovi, treba nastaviti istom cesto do naselja Smerovišće. Dolaskom u mjesto treba nastaviti glavnom cestom do Raspela koje se nalazi s desne strane. Autobusna stanica je 200-tinjak metara prije Raspela. Preko puta Raspela je parkiralište od izletišta „Dumiću“ i tu treba parkirati automobil.

S desne strane Raspela je put koji vodi u naselje Slapnica. Pristupni put naselju vodi uz potok Slapnica koji ovom dijelu staze daje posebnu draž. Treba slijediti tu cestu do naselja, nastaviti istom do posljednje kuće i tu na jednom lijevom oštrom zavoju skrenuti desno na šumski put. Ovaj put vodi oštro uzbrdo do izlaska na greben i križanja sa stazom koja dolazi iz Slanog Dola. Tu treba skrenuti lijevo.

Do ove točke nema markacija niti smjerokaza ali snalaženje je krajnje jednostavno i gotovo da nije moguće pogriješiti.

U nastavku od ove točke vodi također šumski put koji je jako dobro markiran i koji vodi do gostinjca Sveti Bernard. Od gostinjca do vrha vodi planinarska markirana staza a po njoj na vrh se stiže za 10 minuta.

S vrha treba slijediti biciklističku stazu koja zaobilazi ovaj gostinjac sa zapadne strane i koja se spaja sa planinarskom stazom koja vodi do naselja Dragonoš. I ova dionica je jako dobro označena.

Staza dalje vodi kroz naselje po asfaltnoj cesti, prolazi ga i 200-tinjak metara nakon table koja označava mjesto, treba skrenuti desno na šumsku cestu i slijediti je gotovo do pod sam vrh. Od smjerokaza koji upućuje na vrh do vrha Japetića, ima 10-tak minuta hoda.

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

02 h 54 min

Visina polazišta:

255 m

Visina odredišta:

857 m

Minimalna visina:

252 m

Maksimalna visina:

857 m

Uk. vis. raz. uspona:

810 m

Uk. vis. raz. silaska:

208 m

Ukupna duljina:

10.3 km

Prosječni nagib:

13 %

Utrošak energije:

6144 kJ

Zahtjevnost staze:

Srednje teška

Markacija staze:

Dobra

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila