Ako se dolazi iz smjera Samobora, nakon prolaska hotela Samoborski slapovi, treba nastaviti istom cestom, koja najprije prolazi kroz mjesto Smerovišće a nakon njega stiže do Šoićeve kuće s desne strane ceste. Parkiralište za planinare je s lijeve strane ceste i na njemu treba ostaviti automobil. Do ove točke se može doći i autobusom s autobusnog kolodvora u Samoboru.

Staza najprije slijedi glavnu prometnicu u smjeru sela Mali Lipovac do autobusne stanice i okretišta autobusa (800 m od polazišta). Tu staza skreće desno na sporednu cestu i vodi do kraja sela Mali Lipovac.

Kod posljednje kuće u selu, staza skreće desno na šumski put kojeg slijedi do osamljenog obiteljakog gospodarstva (2,4 km od polazišta).

Tu završava šumski put i staza izlazi na sporednu cestu koju slijedi 200 m do glavne ceste, gdje skreće desno na nju i slijedi je do Sedla Velika vrata (2,7 km od polazišta) i opet skreće desno na planinarsku stazu.

Ovdje staza nastavlja oštrijim usponom a izlaskom na hrbat križa se sa šumskom cestom (4,0 km od polazišta). U nastavku staza najprije slijedi šumski put da bi kod oznake parka prirode prešla na planinarsku stazu koju slijedi sve do vrha Japetić odnosno do razgledne piramide na njemu.

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

01 h 32 min

Visina polazišta:

393 m

Visina odredišta:

828 m

Minimalna visina:

393 m

Maksimalna visina:

828 m

Uk. vis. raz. uspona:

483 m

Uk. vis. raz. silaska:

48 m

Ukupna duljina:

4.6 km

Prosječni nagib:

15 %

Utrošak energije:

3241 kJ

Zahtjevnost staze:

Srednje teška

Markacija staze:

Dobra

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila