Početak ovog izleta je na Stradunu, ispod Orlandovog stupa. Nastavlja se Stradunom do Pila. Na Pilama treba skrenuti desno, prijeći ulicu i nastaviti ulicom Uz Posat. Na kraju nje skreće se lijevo u Zagrebačku, a kod broja 29. skreće se u Zrinsko-Frankopansku, i na kraju nje skrene se desno u ulicu Pera Bakića, prođe se tunel i iziđe na gornju dubrovačku obilaznicu.

Tu je smjerokaz za Srđ. Do vrha je građena staza i postavljene su postaje križnog puta. S vrha Srđa treba slijediti asfaltnu cestu prema Bosanki, a zatim na prvom križanju skrenuti lijevo i slijediti tu cestu do seoskog gospodarstva Medena dolina.

Dalje treba nastaviti asfaltnom cestom do naselja Brgat Gornji. Kada se dođe na križanje cesta u spomenutom naselju, treba skrenuti desno u smjeru Dubrovnika. U nastavku treba slijediti ovu cestu do sljedećeg križanja na kojem treba skrenuti desno u smjeru Dubrovnika. Dalje se slijedi ova cesta do skretanja lijevo na staru cestu koja je sada šetnica i zove se ulica Frana Supila.

Dalje treba ići ovom ulicom do Ploča, zatim skrenuti u ulicu Vrata od Ploča, nastaviti po njoj do ulice Svetog Dominika koju treba slijediti sve do Straduna. Tu pod Orlandovim Stupom je početna i završna točka ovog prekrasnog izleta.

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

03 h 48 min

Visina polazišta:

6 m

Visina odredišta:

29 m

Minimalna visina:

4 m

Maksimalna visina:

401 m

Uk. vis. raz. uspona:

621 m

Uk. vis. raz. silaska:

597 m

Ukupna duljina:

15.8 km

Prosječni nagib:

12 %

Utrošak energije:

8051 kJ

Zahtjevnost staze:

Srednje teška

Markacija staze:

Ne postoji

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila