Početak ovog izleta je na Stradunu, ispod Orlandovog stupa. Nastavlja se Stradunom do Pila. Na Pilama treba skrenuti desno, prijeći ulicu i nastaviti ulicom Uz Posat. Na kraju nje skreće se lijevo u Zagrebačku, a kod broja 29. skreće se u Zrinsko-Frankopansku, i na kraju nje skrene se desno u ulicu Pera Bakića, prođe se tunel i iziđe na gornju dubrovačku obilaznicu. Tu je smjerokaz za Srđ.

Do vrha je građena staza i postavljene su postaje križnog puta. S vrha Srđa treba slijediti asfaltnu cestu prema Bosanki, a zatim na prvom križanju skrenuti lijevo i slijediti tu cestu do seoskog gospodarstva Medena dolina.

U nastavku treba za kratko krenuti prema Brgatu Gornjem, a na prvom križanju s makadamskom cestom, treba skrenuti desno i nastaviti tom cestom do vrha kamenoloma. Tu treba skrenuti lijevo i sjevernim rubom kamenoloma spustiti se na magistralnu cestu koja vodi prema Brgatu Gornjem.

Na ovom križanju treba skrenuti desno, slijeiti tu cestu do magistralne ceste koja vodi iz Dubrovnika prema Cavtatu. Tu treba skrenuti desno prema Dubrovniku. U nastavku se slijedi ova cesta do skretanja lijevo na staru cestu koja je sada šetnica i zove se ulica Frana Supila.

Dalje treba ići ovom ulicom do Ploča, zatim skrenuti u ulicu Vrata od Ploča, nastaviti po njoj do ulice Svetog Dominika koju treba slijediti sve do Straduna. Tu pod Orlandovim Stupom je početna i završna točka ovog prekrasnog izleta.

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

03 h 09 min

Visina polazišta:

5 m

Visina odredišta:

4 m

Minimalna visina:

4 m

Maksimalna visina:

409 m

Uk. vis. raz. uspona:

513 m

Uk. vis. raz. silaska:

522 m

Ukupna duljina:

14.1 km

Prosječni nagib:

12 %

Utrošak energije:

6685 kJ

Zahtjevnost staze:

Srednje teška

Markacija staze:

Ne postoji

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila