Početak ovog izleta je na Stradunu ispod Orlandovog stupa. Odavde se ide Boškovićevom ulicom do Ploča, presjeca se ulica Marija Perića i nastavlja ulicom Put Bosanke. Ova ulica se slijedi do naselja Bosanka.

Cijelom dužinom ove ulice izgrađeni su skalini, pa je jednostavno snalaženje. Dolaskom u Bosanku, na asfaltnoj cesti, kod spomenika, treba skrenuti lijevo na asfaltnu cestu koja u zavojima vodi do vrha Srđ.

Na vrhu je tvrđava Imperijal u kojoj je muzej Domovinskog rata. Na vrhu je i nadaleko vidljiv veliki betonski križ s oltarom. Tu je još i gornja postaja žičare kao i televizijski stup.

Za cijelo vrijeme uspona, vidik na Dubrovnik i Elafite je nezaboravan. Na vrhu treba pronaći lijepo mjesto za sjesti i uživati u nezaboravnim vidicima u svim smjerovima.

U nastavku s ovog vrha staza vodi najprije asfaltnim putem a 30-tak metara prije kraja ovog puta skreće desno na makadamski put kojeg slijedi sve do vrha i tvrđave Strinčjera.

S ovog vrha markirana staza se spušta po kozjem putu sve do crkve Gospe od Nuncijate. Ovom ulicom se treba spustiti sve do dubrovačke obilaznice. Nakon prelaska obilaznice treba nastaviti ulicom Pavla Basaričeka, zatim skrenuti u Radničku ulicu koju treba slijediti sve do Obale Stjepana Radića. Ovu posljednju treba slijediti do ulice Ante Starčevića, nastaviti po njoj sve do Pila. Ovdje treba ući u stari grad i nastaviti ulicom Stradun do Orlandovog stupa.

Albumi sa slikama

Uz ovu stazu trenutno ne postoji priložen album.

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

02 h 46 min

Visina polazišta:

4 m

Visina odredišta:

6 m

Minimalna visina:

4 m

Maksimalna visina:

409 m

Uk. vis. raz. uspona:

514 m

Uk. vis. raz. silaska:

523 m

Ukupna duljina:

10.6 km

Prosječni nagib:

10 %

Utrošak energije:

5859 kJ

Zahtjevnost staze:

Srednje teška

Markacija staze:

Dobra

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila