Uspon na Srđ započinje na Stradunu kod Orlandovog Stupa. Nastavlja se Boškovićevom ulicom do Ploča, ulicom Marija Perića, Zagrebačkom ulicom, Zrinsko-Frankopanskom ulicom, gdje se skrene desno u ulicu Pera Bakića te se prođe tunel i iziđe na gornju dubrovačku obilaznicu.

Tu je smjerokaz za Srđ. Do vrha je građena staza i postavljene su postaje križnog puta. Na vrhu je tvrđava Imperijal u kojoj je muzej Domovinskog rata. Na vrhu je i nadaleko vidljiv veliki betonski križ s oltarom. Tu je još i gornja postaja žičare kao i televizijski stup.

Za cijelo vrijeme uspona, vidik na Dubrovnik i Elafite je nezaboravan. Na vrhu treba pronaći lijepo mjesto za sjesti i uživati u nezaboravnim vidicima u svim smjerovima.

S vrha Srđ treba slijediti asfaltnu cestu prema Bosanki, a zatim na prvom križanju skrenuti lijevo i slijediti tu cestu do Medene doline.

Ovo seljačko gospodarstvo je uređeno kao mali rekreacijski centar. Tu je igralište za djecu. Moguće je iznajmiti konje za jahanje i družiti se sa drugim domaćim životinjama. Može se nabaviti i pčelinji med koji je porijeklom s ovih netaknutih pašnjaka s dominantnom kaduljom, izvrsne kakvoće.

U povratku treba ići do Bosanke gdje kod spomenika treba skrenuti lijevo u ulicu Put Bosanke. U nastavku se slijedi ova ulica do Ploča, zatim Boškovićevom ulicom do Straduna i do Orlandovog Stupa.

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

03 h 06 min

Visina polazišta:

9 m

Visina odredišta:

2 m

Minimalna visina:

2 m

Maksimalna visina:

411 m

Uk. vis. raz. uspona:

546 m

Uk. vis. raz. silaska:

553 m

Ukupna duljina:

11.3 km

Prosječni nagib:

11 %

Utrošak energije:

6547 kJ

Zahtjevnost staze:

Srednje teška

Markacija staze:

Ne postoji

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila