Prilaz polaznoj točki ovog izleta je iz Lobora prema Završju Loborskom. Dolaskom u Završje Loborsko, treba skrenuti desno i odmah na pogodnom mjestu parkirati automobil.

Staza u početku ide preko njiva, zatim asfaltnim putem kroz selo i napokon makadamskim putem kroz šumu, sve do vrha. Prije samog vrha, postoje dvije prikrate. Dobro su označene smjerokazima pa ih je gotovo nemoguće promašiti.

Ako se i dogodi da ih se promaši, nije šteta jer makadam također vodi na vrh. Na vrhu je razgledna piramida s koje su otvoreni vidici u svim smjerovima. Na samom vrhu je i planinarski dom „Pasarićeva Kuća“.

Na recepciji doma je žig.

Ukratko Ivanščica je izuzetna planina za ugodne šetnje i planinarenja s blagih južnijih strana od Budinščine, Zlatara i Lobora, te strmih sa sjevera iz Ivanca i Lepoglave.

Danas ujedno jedna od najposjećenijih planinarskih destinacija. Bogata velikim prostranstvima šuma, prekrasnih gorskih livada te potoka.

Posebnost su i lijepi vidici na Hrvatsko zagorje do Medvednice i samoborskog gorja te slovenskih planina, Julijskih, Kamniško-Savinjskih i Austrijskih alpi. Prema sjeveru nas nadahnjuju široki vidici prema Ivancu, Pohorju, Ptuju, Ormožu, Prekmurju, Varaždinu, Čakovcu, Međimurju, Podravini i sve do Balatona u Mađarskoj.

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

02 h 11 min

Visina polazišta:

277 m

Visina odredišta:

1059 m

Minimalna visina:

277 m

Maksimalna visina:

1059 m

Uk. vis. raz. uspona:

925 m

Uk. vis. raz. silaska:

144 m

Ukupna duljina:

9.1 km

Prosječni nagib:

14 %

Utrošak energije:

4638 kJ

Zahtjevnost staze:

Teža

Markacija staze:

Dobra

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila