Bačić kuk (1304 m) sastoji se zapravo od skupine golih kamenitih kukova različite visine i strmine, zbog čega pruža mogućnost za penjačke podvige različitih stupnjeva težine.

On je ujedno najviši vrh skupine Dabarskih kukova i s vrha pruža lijep i informativan pregled na njihov niz, koji poput bijeloga, nazubljenog i rastrganog grebena strši iz šumskog zelenila prema Baškim Oštarijama na jugoistoku u dužinu od oko 10 km.

Na najviši vrh dolazi se iz ždrijela među vršnim stijenama, gdje se u malom dolcu na stijeni nalazi kutija s upisnom knjigom i žigom.

Od dolca u kojem je žig do vrha ima još 10 minuta uspona stijenom koja je mjestimično prilično teška za neiskusne planinare.

Od vidika ističe se onaj prema Bačić dulibi, s visokim kamenim obeliskom pod nama.

Prilikom uspona preporuča se svakako svratiti do spomenutog ždrijela između sjeverne i južne skupine, odakle se na drugu stranu pruža jedinstven pogled niz kuloar što se ruši preko 300 m duboko prema zelenoj oazi Bačić dulibe i na impozantan kameni obelisk koji posve odvojeno od skupine strši u visinu od oko stotinu metara.