Großes Wiesbachhorn (3564 m) visoka planina koja pripada području Visokih Tura u kojem se nalaze i Grossglockner, Grossvenediger i Rainerhorn.

„Grosses Wiesbachhorn je impresivna planina. Njezine su proporcije savršene, a niti jedan od okolnih vrhova ne konkurira mu po visini. Alpski autori End i Peterka opisuju ga kao „suparnika Grossglocknera“ u njihovom vodiču o grupi Glockner i Granatspitz. Jugoistočno lice pada 2418 metara - najveća razlika u visini između vrha i doline u istočnim Alpama! Već dugo je u povijesti planinarstva zamijenjena s najvišom planinom u Visokim Turama.

Prvi uspon obavili su dva farmera iz Fuscha po imenu Zanker i Zorner u 18. stoljeću jugoistočnim smjerom. Prvi zimski uspon izveden je od strane Th. Oberwaldera preko jugozapadnog grebena 2. ožujka 1906.

Planina je vrlo popularna među alpinistima, a posebno kod početnika, jer je prilično lako popeti se na normalnu rutu zvanu „Kaindlgrat“ (UIAA stupanj I, 35 stupnjeva strmog leda / snijega - ako je ostalo još leda)“. (Izvor: https://www.summitpost.org/grosses-wiesbachhorn/150852)

S vrha koji je obilježen većim križem, jako je lijep pogled na veći dio Visokih Tura, a posebno se ističe onaj na Veliki Klek (Grossglockner) i Grossvenediger. U daljini se lijepo vide Sjeverne Apneniške Alpe.