Hohe Aderl je vrh u Venediger grupi s nadmorskom visinom od 3506  m. Prvi zimski uspon na ovaj vrh izveo je R. Spannagel s J. Unterwurzacherom i J. Ensmannom 27. svibnja 1892. godine.

Hohe Aderl se nalazi u središtu Venediger grupe u grebenu Hohe Gletscherdachs, južno od granice između pokrajina Salzburg i Istočni Tirol i na sjeveru Prägraten am Großvenediger. Smješten u središnjoj zoni Nacionalnog parka Hohe Tauern, Hohe Aderl nalazi se na južnom grebenu Großvenediger (3662 m nadmorske visine). Budući da je Hohe Aderl samo malo viši od Hohes Aderl-Scharte (3480 m), on se ne smatra kao neovisni vrh.

Na jugu se južni greben Grossvenedigera nastavlja do Hohe Adera (3225  m nadmorske visine), koji se nalazi u završnom dijelu crnog grebena (2988  m). Na istoku je Rainertörl (3406  m), gdje se ledenjak Schlatenkees na sjeveru susreće s unutarnjim ledenjakom Mullwitzkees koji je okrenut prema jugu. Rainertörl odvaja Hohe Aderl od Rainerhorna (3559  m). Na zapadu je još jedan ledenjak Dorferkees. Najbliža planinarska skloništa su Neue Prager Hütte na sjeveroistoku, Kürsingerhütte na sjeverozapadu, Badener Hütte na jugozapadu te Defreggerhaus na jugu.