U blizini Rijeke, na dvadesetak minuta vožnje od gradske vreve, smjestilo se jedno od omiljenih izletišta Riječana – Platak. Platak je prvenstveno poznat kao zimsko odredište skijaša, sanjkaša i ostalih zaljubljenika u zimske i snježne sportove.

No, područje Platka bogato je planinskim vrhovima, uglavnom visokih između 1000-1500 m. Jedan od takvih vrhova je i Mlični vrh koji sa svojih 1234 m predstavlja idealno mjesto za hodače, planinare i ljubitelje boravka u prirodi u svako godišnje doba.

Nakon prođene ove planinarske staze, ovako je napisao Bloger Mirko Bjelan: "Nakon postavljanja gpx tragova na topografsku kartu DGU (Državne geodetske uprave), kao i na kartu HOK (Hrvatsku osnovnu kartu, na kojoj su detaljno prikazani toponimi) ustanovio sam, da ovo nije Mlični vrh, već „bezimeni vrh“ označen visinskom kotom 1222,8 m.

Prema službenoj karti (DGU i HOK). Mlični vrh s nadmorskom visinom 1233,87 m udaljen je 200 m zračne linije dalje prema sjeveru. Planinarske markacije vode na ovaj bezimeni vrh označavajući ga kao „Mlični vrh“. Evo isječak karte iz koje se sve to vidi. Za ovaj vrh u pisanju ovog posta koristit ću naziv „Mlični vrh“, obzirom da je planinarima poznat pod tim nazivom."

Stvarni Mlični vrh se nalazi u šumi na slabo razglednom hrbtu i vjerojatno je to bio razlog da su planinari izabrali jako razgledan "Bezimeni vrh" i proglasili ga Mličnim vrhom.