Dinara, uz to što se na njoj nalazi najviši hrvatski vrh, jedna je od osobito lijepih planina. Njezina jugozapadna stijena, visoka nekoliko stotina metara, veličinom zadivljuje i privlači poglede svakoga tko se nađe u njezinu podnožju, a osobitu joj ljepotu istodobno osiguravaju bogate cvjetne livade i šume koje ne odaju da je riječ o području bezvodnoga krša.

Uz najviši i najposjećeniji vrh Sinjal (1831 m), na Dinari se nalazi i vrh Ošljak, koji se uzdiže u jugozapadnoj stijeni Dinare, a na koji se nažalost rijetko išlo. Od kada je u neposrednoj blizini ovog vrha izgrađeno lijepo planinarsko sklonište „Drago Grubać“, koje je najviši planinarski objekt u Republici Hrvatskoj, ovaj vrh je postao dostupniji.

Prema ovom vrhu PU „Dinaridi“ grade feratu koja se sada nalazi u završnoj fazi, koja će mu dati poseban i poželjan planinarski tretman u bliskoj budućnosti. Proglašenjem parka prirode „Dinara“, svi sadržaji na ovoj hrvatskoj ljepotici će dobiti dodatni uzlet, koji neće zaobići niti vrh Ošljak.

Vidik s Ošljaka otkriva da je nepravedno zapostavljen jer je neuporedivo širi i ljepši od onoga s najvišeg vrha planine.

Videopanoramu sa vrha pogledajte: OVDJE