Svaka sezona je bajka u Nacionalnom parku Mavrovo. Zato je ovaj cilj odličan za ljetna i zimska razdoblja. Kada posjetite Mavrovo, prirast će vam srcu, baš kao priča. Slikovita sela ispred vas otkrivaju planinske krajobraze i misticizam kulture Mijaka. To su: Mavvrovi anovi, Mavrovo, Leunovo, Nikiforovo, , ГаличникRostuše, Garry, Janče,Tresonče, Bituše i Lazaropole.

Nacionalni park Mavrovo nalazi se u zapadnoj Makedoniji i zauzima površinu od 73.088 hektara. Ovo je najveći među tri nacionalna parka u Makedoniji, Pelister i Galčica 1949. godine proglašen je nacionalnim parkom, a geografski položaj je 41 ° 40 'i 20 ° 46'V. Unutar granica Parka su planine: Коrab, Dešat jugozapadni obronci Šar Planine, Bistre i veći dio sjeverne dijelove Krčina. Središnji dio Nacionalnog parka pokriva dolinu i sliv rijeke Radika. Umjetno jezero Mavrovo također je u nacionalnom parku.

Prirodno blago u Nacionalnom parku Mavrovo vas poziva na svakom koraku. Mavrovo ima 30 slikovitih špilja, uključujući Šarkovu špilju u blizini Rostuša. U Mavrovu je Lokuv, najmanje glacijalno jezero u Makedoniji. Slikoviti kanjon, prekrasne rijeke Radika daje posebnu ljepotu ovom parku. Mnogi klanci, strme sekcije, stijene različitog oblika i vodopadi tvore poseban i različit teren Mavrova.

Unutar granica Nacionalnog parka Mavrovo je više od 52 planinski vrhova sa visine od preko 2000 m, od čega su poznate vrhu planine Medeinica na planini Bistri, Velivar, Sandaktaš i drugi. Od posebne važnosti za nacionalni park Mavrovo vrh je Golem Korab (2764 m.), koji je najviši vrh u Makedoniji i najviša točka parka. Najniža točka Nacionalnog parka Mavrovo iznosi 600 metara i nalazi se na samom mjestu gdje se Mala Reka ulijeva u rijeku Radiku. (Izvor: https://macedonia-timeless.com)

Odredišta ovog područja