Početna točka uspona je u području Borićevac. To je područje gdje su zaljubljenici u prirodu izgradili kuće za odmor. Tu treba parkirati automobil.

Staza u početku ide planinskim proplancima, do početka uspona. Nakon toga se prolazi 2,15 km u kojem treba savladati 450 m visinske razlike. Zatim 400 m hodanja po visoravni, te slijedećih 800 m u kojem treba savladati 220 m visinske razlike.

Kada se dosegne ova točka, dalje slijedi 3,35 km hoda po visoravni, gore-dolje, do dolaska pod vršni greben. Od ove točke ostaje 1,05 km hoda u kojem treba savladati 320 m nadmorske visine.

Ovo je vrlo oštar i naporan uspon po sipini, do izlaska na vršni greben. Nakon izlaska na greben, ostaje kraći lagani uspon na vrh. Ovo vrijedi u uvjetima bez snijega. Ova planina je bogata sniježnim padalinama i snjeg se zadržava dugo. Stanje sa snijegom na planini obvezno provjeriti. Ako ima snijega ne mogu se slijediti markacije a uz to treba imati zimsku planinarsku opremu.

Vrh je zauzet sa telekomunikacijskim objektom kojeg čuva vrlo ljubazna grupa vojnika. Iza građevine je izgrađen betonski geodetski stup na kojem je istaknuta nadmorska visina vrha. U objektu se nalaze planinarski žigovi.

Albumi sa slikama

Komentari korisnika

Trenutno ne postoji ni jedan komentar za ovu stazu.

Statistika i pregled staze

Vrijeme trajanja:

02 h 39 min

Visina polazišta:

1204 m

Visina odredišta:

2221 m

Minimalna visina:

1203 m

Maksimalna visina:

2221 m

Uk. vis. raz. uspona:

1208 m

Uk. vis. raz. silaska:

190 m

Ukupna duljina:

9.7 km

Prosječni nagib:

17 %

Utrošak energije:

5614 kJ

Zahtjevnost staze:

Jako teška

Markacija staze:

Dobra

Tip aktivnosti:

  • Planinarenje

Sezone:

  • Zima
  • Proljeće
  • Ljeto
  • Jesen
Visinski graf staze
Graf puta staze

Preuzmi GPS trag

Samo prijavljeni korisnici mogu preuzeti GPS trag.

Dijeli stazu

Podijeli na FacebookuPodijeli na PinterestuPodijeli putem e-maila