Balmenhorn (4.167 m ) nadmorske visine je izdanak stijene, koja viri iz ledenjaka pa ne ostavlja dojam istaknutog vrha. Na južnoj strani pokazuje svoju „kamenitu“ stranu, dok se na sjeveroistoku izdiže iz okolnog ledenjaka za nekoliko metara. Ipak, Balmenhorn posjećuje veliki broj planinara. Ostaje, zapravo, samo nekoliko minuta od vrlo popularne staze koja ide do Capanna Regina Margherita na Punta Gnifetti i do drugih obližnjih vrhova.

Na najvišoj točki Balmenhorna, 1955. godine, postavljen je kip Krista na vrhu. Nekoliko metara niže je Giordano Bivak koji je, u slučaju potrebe, vrlo važna referentna točka i potpora. Lijep pogled, iako malo ograničen, prema Vincentovoj piramidi, Corno Neru, Lyskammu ...

Da bi se došlo do kipa Cristo delle Vette postavljen je konop koji olakšava uspon. Teškoća uspona je F. Vrijeme potrebno za uspon od Rifugio Gnifetti je oko 2 sata.

Cristo delle Vette  (njem. Walser Der Christus vom Spétze) je brončana statua s prikazom Isusa smještenog na vrhu planine Balmenhorn. Tijekom Drugog svjetskog rata kipar Alfredo Bai bio je partizanski borac. Obećao je da će podići, u slučaju da se rat završi pobjednički, na planini kip posvećen Kristu Otkupitelju u spomen na poginule u ratne drugove. Nakon rata, nakon što je pronašao potrebna sredstva, kipar ga je napravio u Torinu u 11 zasebnih komada. Tada su ga alpinisti prenijeli na vrh planine. Kip je viši od 4 metra a postavljen je na ovaj vrh 4. rujna 1955. godine.