Put Malog princa, naziv poznate planinarske staze koja se naziva još i poučna staza Malog princa.

Smještena je na južnom dijelu Velebita, u blizini planinarskog skloništa Crnopac. Prolazi kroz Park Prirode Velebit, a vodi na vrh Bili Kuk (1171).

Staza obiluje čudnovatim i posjeta vrijednim kamenim tvorbama; Dvori, Konoba, Niska vrata, Dvorska vrata, Zdenkova jama, Šušnjevac, Slipi klanac, Tisni klanac, Podkuk, Krivi klanac, Tonkina vrata, Stankina vrata, Kičma (osigurana sajlom) te posljednja i najljepša Nebeska vrata.

Ova poučna staza spada među zahtjevnije penjačke staze u odnosu na druge staze u Hrvatskoj, iako u promjeru ima samo 600 m te nije potrebno više od 3-4 sata za obilazak.

Na postojanju ove staze treba zahvaliti zadarskom planinaru Slavku Tomerlinu Tateku koji je zajedno sa Zdenkom Morovićem (po kojemu je Zdenkova jama i dobila ime) oklinčao i markirao stazu.

Radovi na stazi su uz odobrenje za rad i financijsku pomoć HPS-a započeli 19. lipnja 2003. godine, te je brzo dovršena. U bušenju rupa i postavljanju sajli pomogao im je i Dragan Kovačević. U stazu su ugrađene ljestve, klinovi, više desetaka metara sajli te su usjecane stube i nogostupi na 30-ak metara dionice. (Izvor: Wikipedija)