Planinarski dom Vilinac je glavni objekat istoimenog društva iz Jablanice. Nalazi se na južnoj strani planinskog vijenca sa najvećim vrhom Velikim Vilincom 2116 m, i Malim Vilincom 1836 m. Dom je u funkciji od 2010. godine i može ponuditi smještaj za oko 50 osoba. U planinrskom domu Vilinac, mogu se dobiti razne vrste kuhanih jela, toplih i osvježavajućih napitaka.

Ako se prethodno dogovori, mogu se pripremiti jela po posebnoj narudžbi. Cijena kuhanih jela je 5 KM (grah, gulaš), juha 2 KM, čajevi od planinskih trava 1 KM, kava 1KM, sokovi 3 KM, pivo 4 KM, domaće rakije (loza i šljiva) 2 KM. Za pripremu jela po narudžbi, cjena se dogovara u domu ili u pripremi organizacije posjete.

Za rezervaciju smještaja u Planinarskom domu Vilinac treba kontaktirati dežurnog domara na broj telefona +387 65 718 298.

Od planinarskog doma Vilinac sa malo napora, dostupno je niz atraktivnih lokacija poput Hajdučkih vrata, jezera Crvenjak, Ledenog jezera, uspon na najveći vrh Čvrsnice Pločno (2228 m) i Veliki Vilinac (2118 m), Pestibrdo (2039 m), vrh Trinjača koji pruža izuzetan pogled na kompletan masiv planine Prenj i kanjon rijeke Neretve.

Za lijepog vremena s dobrom vidljivosti, pogled seže sve do obronaka Treskavice, Visočice, Zelengore i dalje….