Planina Kalin, nadomak općine Bugojno jedna je od najljepših planina ove regije čiji najveći vrh se nalazi na 1530 metara nadmorske visine.

Sa vrha Kalina pogled je impozantan, a po lijepom vremenu u vidokrugu se nalaze Ravno Rostovo, Crni vrh, Vlašić, Vranicu, Radušu i hercegovački masiv Prenj. Podno Kalina smještena je općina Bugojno a stijenoviti teren , sa još uvijek dobro očuvanom šumom pruža jednistven doživljaj na ovoj planini.

Planina Kalin jedinstvena je po svom masivu, čestim vjetrom ali i zadivljujućim pogledom.

Do planine se može doći iz pravca općine Bugojno i sa čuvenog izletišta Ravnog Rostova odakle vas vodi markirana planinarska staza sa svim bitnim informacijama.

Oni koji su spremni za više avantura i istražiti stijenovite dijelove planine trebali bi imati na umu da povedu računa o svojoj sigurnosti i riziku koji je prisutan izvan markiranog dijela staze.

I zaista vrijedi posjetiti ovu planinu koja vas iznova oduševi svojom ljepotom kroz sva godišnja doba, planinom koju zavolite od prvog pohoda. Članovi Nove vizije uradili su gps snimanje ove staze sa svim bitnim detaljima a lijepe pejzaže zabilježili su objektivom .. (Izvor: Planinarenje.ba)