Obzova (569 m) najviši vrh na otoku Krku - po visini šesti vrh hrvatskog otočja. Obzova je dio zapadnog masiva Krka, nalazi se na jugoistoku otoka i dijeli Bašćansku dolinu od Puntarske drage.

Uspon na Obzovu moguće je dosegnuti s nekoliko odredišta: iz Baške, Stare Baške, Punta, te sa prijevoja Treskavac (ili Malmašute). Sa bilo kojeg odredišta se krene, staze su dobro markirane i svaka je na svoj način zanimljiva, i svaka od njih skriva posebne čari i otkriva njihovu ljepotu.

Najlakša staza uspona na Obzovu je ona koja vodi od prijevoja Treskavac (ili Malmašute) najviše točke na cestovnom pravcu Krk – Baška s nadmorskom visinom 315 m.

Obzova je zaobljeni vrh - humak na velikoj kraškoj zaravni, koju je pod vremenskim utjecajem tisućljetna bura i kiša oblikovala i ogolila, stvarajući tako nazubljeni i oštri kamenjar različitih oblika prošaran travom i niskim raslinjem, uz nekoliko manjih travnatih zaravni okružene suhozidom.

Vrh je označen gomilom kamenja u koju je zabijeno jedno suho drvo. Pored ove gomile, pričvršćena je mramorna ploča na kojoj je istaknuto ime i nadmorska visina vrha. U istu ploču je ugrađen žig. S vrha nema posebno upečatljivih vidika. Vidik je ustvari ograničen na kamenitu visoravan.

Panoramu s vrha pogledajte: OVDJE