Sveti Jure ili Kozik (1319 m) najviši je vrh u istočnom dijelu Mosora. Zbog istaknutog, piramidalnog izgleda smatra se najljepšim vrhom na Mosoru, a Poljičani su ga smatrali i najvišim vrhom Mosora, pa su na njemu podigli i kapelicu Svetog Jure, nebeskog zaštitnika Poljica. Njemu u čast svake prve subote u srpnju služi se sveta misa. 

Kapelica je sagrađena 1868. godine u spomen na pobjedu Poljičana nad Turcima u Docu Donjem, a obnovljena je 2005. Dimenzija je 6 x 4 m, a krov je pokriven kamenim pločama. Pored kapelice je metalna kutija sa žigom s vanjske strane. Upisne knjige možete pronaći unutar metalne kutije, ali i u kapelici. Ispred kapelice nalazi se manji mramorni križ.

S vrha se pruža nezaboravan pogled prema sjeverozapadnom i središnjem grebenu i njihovim vrhovima.  Prema jugoistoku na more i otoke, Omiš, deltu Cetine, Omišku Dinaru, Biokovo. Prema sjeveru na Dinaru, Troglav, Kamešnicu i Čvrsnicu. Ovo je jedan od ljepših pogleda s vrhova hrvatskih planina, a jedan od najljepših u Dalmaciji. Naporni uspon vraća se s najvećim mogućim kamatama.