Kolevratske stijene su osamljena i zabačena skupina stijena u srcu šumskog prostranstva masiva Velike Kapele koje se proteže područjem južno od Bijelih stijena sve do mora bez naseljenih mjesta neposrednoj u blizini. To je razlog da su planinarski manje popularna destinacija.

Vršni greben se proteže dužinom od 1 km s dva istaknuta vrha na početku i kraju, na jugu i sjeveru. Južni vrh se nalazi na 1091 m nadmorske visine i obilježen je kao kontrolna točka HPO-a. Sjeverni vrh je nešto viši sa 1099 m nadmorske visine, nema žiga i s južnim je spojen jedinstvenom i atraktivnom stazom koja se kolokvijalno zove Krampusov put, a koju su trasirali članovi HPD Vihor. Ime puta je prema nepotvrđenim izvorima dano u spomen na planinara Željka Kanturu, jednog od osnivača Kapelanskog Planinarskog Puta.

Sam vrh je izrazita stijena visoka između 15 – 20 m s vrlo lijepim liticama koje se naročito ističu u vrijeme kada šuma nema lišća.

S vrha se pružaju lijepi vidici na cijelu Dulibu, kuću na Stalku, a preko nje na Veliku Javornicu. Veoma se lijepo vidi u pravcu jugoistoka vrh Alija i u daljini Velebit.

Na vrhu je metalni tuljac s upisnom knjigom. U stijenu je ugrađen planinarski žig.